APK Dosya Uzantısı Nedir?

APK Dosya Uzantısı Nedir?



Birçoğumuz Android telefonu kullanıcıları düzenli olarak Google Play mağazasından farklı uygulamalar ve oyunlar yüklemeye ve denemeye devam ediyor. Bu uygulamalar otomatik olarak yüklenir ve sadece yükle düğmesine tıkladığımızda telefonlarımızda görünür. Ancak, Google Play gibi bir uygulama mağazası kullanmadan telefonunuza uygulama ve oyun yüklemenin ve hatta canlı duvar kağıdını yüklemenin başka bir yolu vardır. İşte APK veya Android uygulama Paketi dosyaları devreye giriyor.

Bir Android telefon kullanan ve çok sayıda uygulama ve oyun yüklemeyi seven herkes büyük olasılıkla APK dosyalarını duymuş veya okumuş olacaktır. APK dosya uzantısı, Windows bilgisayarda standart bir EXE veya yürütülebilir dosyanın yaptığı gibi çalışan özel bir dosya biçimidir. Android akıllı telefonunuza bir uygulama yükleyen yürütülebilir bir program dosyasıdır.
Bu dosyaların kullanımı çok kolaydır, ancak öncelikle telefonunuzu üçüncü taraf kaynaklardan uygulama yükleyecek şekilde ayarlamanız gerekir. Telefonunuzun ayarlarında, genellikle güvenlik veya uygulama ayarları bölümlerinde bulunan bir seçenek vardır. Bunu kontrol ettikten sonra, sadece bir APK dosyasını hafıza kartınıza kopyalamanız gerekir ve gitmeye hazırsınız.

Ancak, zor kısım bu dosyalar için güvenilir bir kaynak bulmaktır. Herhangi bir web sitesinden APK dosya uzantısına sahip dosyaları indiremezsiniz. Uygun virüsten koruma denetimleri çalıştırmayan ve orada yüklenen uygulama dosyalarını doğrulayan oldukça az sayıda web sitesi. Bunlardan bazıları kolayca, başkalarına telefonunuzun kamera, mikrofon, resim galerisi ve kişi listeleri gibi özelliklerine erişerek gizliliğinizi ihlal edecek şekilde tasarlanmış virüsler veya diğer kötü amaçlı yazılımlar olabilir. APK dosyalarını güvenilir kaynaklardan indirdiğiniz sürece herhangi bir sorun yaşamamalısınız.


Çoğu zaman, uygulamanın diğer kullanıcılarının web sitelerine yüklediği APK dosyaları şeklinde, durdurulan uygulamalar veya Flappy Bird gibi canlı duvar kağıtları bulacaksınız. Kullanıcıların kendi kullanımları için yaptıkları çok iyi bir özel uygulama kaynağıdır. Bu basit, küçük ve çoğunlukla reklamsız uygulamalar, telefonunuza fener veya RSS okuyucu gibi yeni özellikler eklemek için mükemmeldir. Bununla birlikte, hangi dosyayı ve nereden indirdiğimiz konusunda çok dikkatli olunmalıdır, çünkü herkes kaliteli uygulamalar yapamaz ve hatta bazıları uyumsuz bir cihazda çalıştırılırsa telefonu bozabilir.

Paylaş

Related Posts

Yorumlarınızı Bekliyoruz